Doris & Carla kom in i projektet i slutet av februari: ”Vi bestämde oss att vara med i projektet Dansa Skulpturen / UTOM HUSEN för att bryta isolering och känna gemenskap i pandemins tid. Längtan efter goa kramar skildras i vårt skapande.”

Doris / Jag heter Doris Andersson och har flyttat från mitt hemland Brasilien till Sverige för 13 år sedan. Jag bor i Skövde med min man och min katt Prinsen. Att delta i projektet UTOM HUSEN har inneburit att väcka min perception, känsla och kreativitet genom att experimentera konstformer i olika konstellationer.

Doris gestaltar skulpturen FLUX av Eva Hild med rörelse och inspiration från den brasilianska författaren Clarice Lispector och sången ”Chega de saudade”

Utdrag ur Clarice Lispectors författarskap: E a mulher era mistério em si mesmo, descobriu. Havia em todas elas uma qualidade de matéria-prima, alguma coisa que podia vir a definir-se mas que jamais se realizava, porque a essência mesma era a de ”tornar-se”.

Carla / Ola, Eu me chamo Carla Garcia, sou portuguesa e vivo há 2 anos e meio na Suécia com minha família. Aceitei esse desafio de participar do projeto Utom husen porque gosto e sempre me atraiu as artes. E também porque é uma forma de me socializar e conhecer outras pessoas e culturas.

Jag heter Carla Garcia, jag är portugisisk och jag har bott i Sverige i två och ett halvt år med min familj. Jag accepterade denna utmaning att delta i projektet UTOM HUSEN eftersom jag gillar konsten och den har alltid lockat mig. Och också för att lära känna andra människor och kulturer.

Carla gestaltar skulpturen FLUX av Eva Hild genom att konstnärligt bearbeta en stol.

Blog Dansa Skulpturen Doris & Clara