Blog Dansa Skulpturen Teaterfiket

JANUARI/ FEBRUARI/MARS 2021

v.4-7  Vi har nu träffats två gånger på zoom och gestaltat skulptur på olika sätt! Teaterfiket har kommit in i Beriths vardagsrum via zoom och delat med sig av morgonträningen. Berith har presenterat olika skulpturer som Konstmuseet i Skövde har hand utomhus. Genom att använda appen street art museum och länken till Konst i Skaraborg kan du se vilka skulpturer som finns i det offentliga rummet.

v.7  Den här veckan var det Beriths tur att stå för morgongympan via zoom. Vi gestaltade också olika känslor för att tänka kring hur en skulptur får sitt uttryck. Teaterfiket tittade lite extra på skulpturen Flux av konstnären Eva Hild
Teaterfiket den 21 februari 2021
Efter webmötet med Berith så kikade vi på bilder av Statyn FLUX och pratade om vad vi kände
Här nedan är våra tankar och känslor
En man och en kvinna som dansar
Glad delfin
Ett underliv i kroppen
Odödlig
En man som gör sitt ups
Skeletthuvud
Läskig blir rädd
Ett håligt bäcken
Livet en människa som glider in och ut
En kulbana
Som ett vattenfall
Öronsnäcka
En grotta
En mask (ansikte)
Fågel, fasan eller påfågel
Den är arg för den ropar med munnen
Busig
En gås
En ost
Flodhäst
Ser rädd ut ett monster med röda ögon
En man som är rädd och ropar ögon och mun
Födsel från mamman och ut i livet
Ett spöke
Efter vi pratat om vad vi såg och kände tittade vi den lilla filmen om Eva Hild som vi fått av Berith

v. Vi träffades via zoom igen! Tisdagarna kl.10-11 är Berith och Teaterfikets stund! Idag delade Berith med sig av sin konst och berättade om hur det är att jobba som konstnär. Idag visade Berith bilder av skulpturen Segel och Snäcka och vi pratade om konstnären Elli Hemberg som skapat konstverket. Konstmuseet i Skövde har många fina konstverk av Elli, som föddes i Skövde. Vi gestaltade olika segel och snäckor i våra kroppar och nu längtar vi efter att se skulpturerna i Skövde! Om allt går som det ska, så åker vi dit för ett första möte 23/4. Här är filmutsnitt från dagens zoom!

v. 9-14 23/4 Äntligen Dansar Skulpturen på gator och torg i Skövde! Vi har fått reda på att vårt planerade publika framförande i maj tyvärr inte kommer att ske på grund av de rådande pandemireglerna. Detta hindrar dock inte Dansa Skulpturen från att pop-up-gestalta i stadsrummet!